De initiatiefnemers

De initiatiefnemers van Sustainable Travels zijn Olga Wessels, Jorien Janssen en Annelies de Koning. Drie enthousiastelingen met internationale carrières. Olga als lobbyist in Brussel, Jorien als diplomaat voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, Annelies als coördinator International Office bij de Hogeschool van Amsterdam.

Olga Wessels

Dat betekende veel reizen, veel vliegen en veel van de wereld zien. En dus ook veel milieuvervuiling. Leuk werk, maar wel met een gigantische ecologische voetafdruk. En daar voelden we ons niet oké bij. Natuurlijk kan je die CO2 uitstoot compenseren. Maar een vlucht is en blijft vervuilend, hoeveel bomen je er ook voor plant. 

Jorien Janssen

Zo lang vliegen vervuilend is, zijn andere reisvormen een beter alternatief. Maar in onze ideale wereld gaat vliegen niet ten koste van het milieu. Dus besloten we onze krachten te bundelen en ons hard te maken voor verduurzaming van de luchtvaartsector. 

Annelies de Koning

Duurzaam vliegen kan namelijk wél, alleen gebeurt dat op dit moment alleen op kleine schaal. Door te investeren in technologie en innovatie geloven wij dat dat straks ook op grote schaal mogelijk is. Tegelijkertijd willen wij mensen via Sustainable Travels informeren en inspireren over de laatste technologische ontwikkelingen, manieren waarop reizigers nu al hun CO2-uitstoot tijdens vluchten kunt beperken en over andere manieren van duurzamer reizen.