Pilot schone luchtvaart

Wij investeren in een schonere luchtvaart – investeer jij met ons mee?

Wil jij ook bijdragen aan CO2 reductie en daarmee een schonere luchtvaart? Stichting Sustainable Travels investeert in innovatieve oplossingen. Investeer jij met ons mee?  

Dit is een samenwerking tussen Transavia en Stichting Sustainable Travels.  

Doneer hier:

Project

Bedrag €*Meer uitleg over de verschillende projecten

Split Scimitar Winglets

Door vliegtuigen te voorzien van zogeheten Split Scimitar Winglets, verbeteren de aerodynamische eigenschappen van de vleugels. Hiermee kan nu al zo’n 1,5% CO2 reductie worden gerealiseerd. Dankzij jouw bijdrage kan Transavia haar vliegtuigen sneller van split scimitar winglets voorzien en direct CO2 gaan besparen.

Duurzame brandstof

Duurzame brandstof kan een enorme reductie van de CO2 realiseren. Rotterdam The Hague Airport werkt aan synthetische kerosine uit de lucht. Door CO2 uit de lucht met duurzame energie om te zetten in synthetische kerosine, wordt tot wel 80% van de CO2 uitstoot gereduceerd. Deze en andere vormen van synthetische kerosine zijn echter op dit moment tot wel 5x duurder dan reguliere kerosine. Bovendien is nog maar weinig hiervan beschikbaar. Door hierin te investeren kun je bijdragen aan de doorontwikkeling van synthetische kerosine, waardoor het aanbod hiervan groeit en kosten op termijn omlaag gaan. Dankzij jouw bijdrage kan Transavia meer investeren in synthetische kerosine.

Stichting Sustainable Travels 

Je kunt ook een algemene donatie aan Stichting Sustainable Travels doen. Wij investeren jouw donatie in een van onze onderzoeksprojecten gericht op schonere luchtvaart, zoals bijvoorbeeld onderzoek naar elektrisch vliegen. Elektrisch vliegen is op dit moment alleen op kleine schaal mogelijk. Met de juiste ontwikkelingen zijn er over 15 jaar commerciële vluchten mogelijk op afstanden tot 500 kilometer. Deze manier van hybride-elektrisch vliegen bespaart 10 tot 15% CO2 uitstoot. Dankzij jouw bijdrage kunnen deze onderzoeken worden versneld.

Goede reis! 

Disclaimer: wanneer het niet mogelijk is om de bijdrage in het project van keuze te investeren, dan kan dit door Stichting Sustainable Travels voor een ander project worden ingezet.